foto danexamens.v. Kian Schi is in de jaren ’50 opgericht als judovereniging met een open geest. Hoofddoel van de vereniging is recreatiejudo, waarbij de mogelijkheden van de leden centraal staan: niet iedere judoka kan een Mark Huizinga of Edith Bosch worden.Voor de ene judoka is het voldoende uitdaging om de technieken onder de knie te krijgen, terwijl een andere voldoening haalt uit wedstrijdjudo. Iedereen komt bij s.v. Kian Schi aan zijn trekken.

foto kyuexamen

De goede omgang met elkaar staat bij ons hoog in het vaandel, zowel op als buiten de mat. Voor ons betekent goede omgang: samenwerken met elkaar en respect voor elkaar. Presteren mag, winnen mag, maar niet ten koste van alles. Een wedstrijd is niet een doel op zich, maar een meting van het kunnen van jezelf: hoe sta ík er nu voor?

Je mag heel veel bij judo – mensen werpen, mensen onder controle houden of tot opgave dwingen -, maar altijd met de gedachte dat ná die techniek beide judoka’s weer verder kunnen.

foto clubtoernooiDe groepen zijn bij ons zo veel mogelijk ingedeeld naar leeftijd en vaardigheid. Wij houden in de regel een minimumleeftijd van vier jaar aan om te beginnen met judo. Dat is een leeftijd waarop kinderen in het algemeen in staat zijn om met elkaar samen te werken en opdrachtjes die worden gegeven ook uit te voeren. Een maximumleeftijd voor judo is er niet. Ook op gevorderde leeftijd kun je nog aan judo doen – of zelfs ermee beginnen.